Bellator 222: Blijedi MacDonald u finalu, Machida umirovio Sonnena, Horiguchi prvak u 2 organizacije!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bellator 222 je već na papiru izgledao jako dobro, a sami event je to i potvrdio, gledali smo nekoliko jako dobrih borbi, a bilo je i krasnih finiša borbi! 

U glavnoj borbi gledali smo drugo 1/2 finale turnira u velter kategoriji, a za finalista, ujedno i za pojas borili su se prvak Rory MacDonald i Neiman Gracie. U prvoj rundi gledali smo ispitivanje snage u stand upu, oba su gađala direkte, a Neiman je uključio i koji kick. Jako izjednačena runda, ali Neiman je izgledao bolje i runda je otišla vjerojatno njemu. U drugoj rundi Neiman brzo dolazi do rušenja i kreće na kneebar, ali Rory se izvlači i Gracie odmah ide u novi klinč. Tamo je Brazilac pokušao sa još jednim rušenjem, ali Rory je to preokrenuo i on došao do gornje pozicije, gdje je bio više od 3 minute i uzeo je tu rundu. Treću rundu MacDonald otvara sa nekoliko jako dobrih udaraca, prije svega su sjedale desnice. Ipak Neiman je pokušao novim rušenjem, došlo je do klinča, a od tamo je MacDonald sjajnim judo bacanjem srušio Neimana. Rory je imao gornju poziciju do kraja runde, dok je Gracie zaprijetio jednim armbarom, ali bezuspješno. Runda za kanadskog borca. Predzadnju rundu Brazilac otvara bolje, pogađa nekoliko pojedinačnih udaraca i dolazi do leđa, ali bio je previsoko i Rory je u drugoj polovici runde opet je u gornjoj poziciji i tako krade Neimanu još jednu rundu. Ipak u zadnjoj Neiman zna da mora pobjediti i počinje jako dobro, pogodi nekoliko udaraca (većinom prednji direkt) i sruši MacDonalda, čak je došao u mount. U mountu je bio cijelu minutu, ali nije stigao uraditi ništa, iako je gubio borbu. MacDonald ga je vratio u polu gard, a Brazilac je kontrolirao poziciju do kraja runde i uzeo je, ali naravno nije bilo dovoljno. Suci su jednoglasno dodijeli pobjedu Roryu, koji je zadržao pojas i plasirao se u finale, gdje ga čeka revanš sa Douglasom Limom. Ipak jasno je kako ni ovo nije bio prime MacDonald, iako je upisao pobjedu, bilo je to dosta blijedo.

Lyoto Machida je u drugoj rundi nokautirao Chaela Sonnena i tako ga poslao u mirovinu, dok je on dokazao da još nije gotov. Sonnen je borbu otvorio agresivno, došao je i do rušenja te leđa Machide, ali Lyoto se spasio. Nakon toga Brazilac pogađa nekoliko dobrih kickova u tijelo, Chaelu je to vidno zasmetalo, a onda slijedi brutalno leteće koljeno Machide, koje baca Sonnena u nokdaun, a Machida pokušava GnP udarcima zavrišti Sonnena, koji je sve to izdržao do kraja runde. Ipak u drugoj rundi brzo je sve završilo. Machida je pokazao još jednom nevjerojatan tajming i preciznost, kada je Sonnena, kao i u prvoj rundi ljetećim koljenom bacio u nove probleme i opet krenuo sa GnP, a tu se Sonnen više nije mogao izvući. Američki gangster je nakon borbe ostavio rukavice u oktagonu i završio karijeru.

Dilon Danis je stigao do druge pobjede u karijeri, pobjedom armbarom protiv Maxa Humphreya u prvoj rundi. Patrick Mix je fenomenalno završio Ricky Bandejasa RNC gušenjem, već nakon minute borbe. Zaista krasna submisija Mixa, koji je iz body locka u 5 sekundi došao do leđa Bandejasa i završio ga. Juan Archuleta i bivši prvak Eduardo Dantas odradili su fenomenalnih 10 minuta, zaista gledali smo visok tempo u borbi. Ipak Archuleta je sekund prije kraja druge runde brutalno uspavao Brazilca desnicom i bio je to krasan “walk off” nokaut. Osamnesta pobjeda za Archuletu zaredom i vjerojatno je zaradio title shot u bantam kategoriji.

U jednoj najzanimljivijih borbi na cardu, iako je otvorila main card, Kyoji Horiguchi postao je prvak Bellatora u bantam kategoriji, a pojas drži i u japanskoj RIZIN organizaciji. Horiguchi je tako postao prvi, koji drži pojas istovremeno u 2 različite ozbiljnije organizacije svijeta. Horiguchi je prošle godine Caldwella završio giljotinom u 3. rundi, a jutros smo gledali revanš, a Japanac je opet bio uspješniji. Zapravo nije teško opisati šta se dešavalo u toj borbi. Caldwell je počeo sjajno, srušio Horiguchija i odradio nekoliko dobrih udaraca na parteru, dovoljno da uzme rundu. I u drugoj rundi je Caldwell srušio Japanca, ali nije uradio zaista ništa, cijelu je rundu samo sjedio na Horiguchiju, koji je uputio nekoliko udaraca sa donje pozicije i tako je čak uzeo rundu. U trećoj Horiguchi je taj, koji dolazi u gornju pozciju i radi jako dobro, za vodstvo 2-1. Četvrta i peta su protekle kao druga runda, Caldwell je rušio, ali nije radio zaista ništa, Japanac je bio puno aktivniji borac i svježiji. Tako su sudci bodovali borbu za Horiguchija, iako je Caldwell imao kontrolu, ali nije radio ništa i bila je to užasna taktika. Velika pobjeda za bivšeg UFC izazivača!

U prelimsima treba spomenuti novi poraz velikog talenta Aarona Pica, koji je dominirao neporaženog Madžara Adama Boricsa, sve dok Borics nije sredinom druge runde brutalno završio Pica sa ljetećim koljenom. Borics je na 4-0 u Bellatoru, sve borbe je završio prekidom, a čak 2 nokautom koljenom. Momak, koji je vrijedan pažnje. Lindsey VanZandt fenomenalnom izvedbom je iznenadila RIZIN borkinju Renu Kubotu sa RNC gušenjem u prvoj rundi i tako odabranila čast Bellatora. Bellatorova atrakcija Valerie Loureda je teže od očekivanog pobijedila Larkyn Dasch jednoglasnom odlukom sudaca. Poraz je upisala i Heather Hardy i to prekidom u prvoj rundi. Legendarni Haimb Gozali stigao je do nove pobjede submissionom. Robson Gracie je upisao jedinu pobjedu za legendarnu porodicu i to na prelimsima, prekidom u prvoj rundi, armbarom.

Share.

Leave A Reply