Colby Covington i Robbie Lawler će predvoditi UFC on ESPN 5 u augustu!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Brett Okamoto je jutros objavio pravu bombu o borbi, koja će se održati kao glavna borba UFC on ESPN 5 u Newarku, saveznoj državi New Jersey, 3.8.2019. Event bi trebala predvoditi borba Colby Covingtona i Robbie Lawlera! 

Colby Covington (14-1, UFC 9-1) se tako vraća nakon nešto više od godine dana, nakon što je osvojio privremeni pojas protiv Rafael Dos Anjosa jednoglasnom odlukom sudaca. Svi su očekivali da je Colby sljedeći izazivač u velter kategoriji, a tada je prvak bio Tyron Woodley. Ipak su prije njega šanse dobili Darren Till (izgubio submisijom u drugoj rundi) i Kamaru Usman, koji je Woodleyu uzeo pojas. Ali sada je Usman ozlijeđen i još se neće vraćati i vjerojatno je zato Colby prihvatio borbu, koja nije za pojas. Inače Covington ima jedno od najboljih hrvanja u čitavom UFCu i fenomenalan cardio. Trenutno je u nizu 6 pobjeda, osim što je pobjedio Dos Anjosa, uspio je upisati trijumf još protiv Demiana Maie, Dong Hyun Kima, Bryan Barberene, Maxa Griffina i Jonathan Meuniera. Svakako treba naglasiti i da je Colby vrlo omražen kod publike, zbog svog trash talka.

Kod bivšeg prvaka Robbie Lawlera (28-13, UFC 9-4) je totalno drugačija situacija. On je kod fanova omiljen lik i pravi heroj, prije svega zbog svih ratova, koje je pružio. Ali drugačije je i kada se pogleda forma Lawlera, jer nakon što je imao 8 pobjeda u nizu, u zadnje 4 borbe ima skor 1-3 i 2 poraza zaredom. Ove godine je kontroverzno izgubio od Bena Askrena na UFC 235, a prije toga ga je pobijedio RDA. Ali Lawler je u obe borbe pokazao da još uvijek ima puno toga za pružiti i UFC mu je sada dao tu borbu protiv Covingtona. Lawler je prije svega veliki brawler, ali ima i dobro hrvanje, kao i odbranu od rušenja.

Ovo je jako zanimljiv match up, sudar stilova, a pobjednik bi mogao na pojas, prije svega ako pobjedi Colby, dok bi se Lawleru dionice znatno povećale ovom pobjedom. Borba bivšeg prvaka i bivšeg privremenog prvaka na 5 rundi.

Što se tiče ovog eventa, izgleda zasad jako dobro. 2 legende UFCa, koje imaju kombinirano 59 borbi susret će se u Newarku po prvi put međusobno u oktagonu, to su naravno Clay Guida i Jim Miller. Tu su još borbe 2 velika talenta lake kategorije Nasrata Haqparasta i Joaquima Silve, kao i fenomenalni meč Ramazana Emeeva i Claudia Silve.

Share.

Leave A Reply