Dana White pokušava izbrisati jedini “poraz” Jonesa.

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Dana White je jučer na jednoj radio emisiji rekao kako želi da se Jon Jonesu sa skora obriše kontroverzni poraz protiv Matta Hamilla i borba pretvori u no contest. 

Jon Jones je prije 10 godina doživio prvi poraz i dosad jedini u karijeri, a taj je bio jako kontroverzan, naime Jones ga je izgubio zbog diskvalifikacije nakon što je bacio 12-6 lakat. Iako je taj poraz upisan na skoru Jonesa, mnogi taj poraz ne uvažavaju kao pravi. Od boraca, koji sanjaju da postanu prvi, koji će pobijediti Jonesa do Joe Rogana, koji je glasno podržao Whitea u pokušaju da se taj poraz obriše. White je svakako čovjek, koji to može promijeniti i već je stupio u kontakt sa komisijama. Mnogi su čak mišljenja da bi 12-6 laktovi trebali biti legalni u MMA.

Naravno ukoliko komisija prihvati zahtjev Dane Whitea to ne znači da će se Jonesu upisati još jedna pobjeda, nego će borba biti preimenovana u no contest i tako će Jones nakon 10 godina zvanično postati neporažen. Vjerovati je da će komisija ovu pritužbu prihvatiti. Kako god, Jones se mora sada fokusirati na borbu protiv Thiaga Santosa u main eventu UFC 239.

Share.

Leave A Reply