Diego Sanchez napustio Jackson-Wink dvoranu!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Danas je objavljena jedna jako zanimljiva vijest, a to je, da je legendarni Diego Sanchez još jedan borac u nizu, koji je napustio legendarnu Jackson Wink dvoranu! 

Diego Sanchez (29-11) je bivši izazivač i prava legenda UFCa, koji je pružio nevjerojatan broj nezaboravnih ratova i vlasnik Hall of Fame borbe protiv Claya Guide. On je u nizu 2 pobjede, nakon što je neko vrijeme bio u rezultatskoj krizi. Ali pobjede protiv Alexa Whitea i Mickeya Galla bile su jako uvjerljive, a sada ima ugovorenu borbu protiv Michaela Chiese, koja će se održati na main cardu UFC 239 za 11 dana. Zanimljivo u pripremama za ovaj meč je uradio veliku promjenu, naime napustio je legendarnu Jackson Wink dvoranu i to dosta iznenađujuće. Odsada će njegov trener biti Josh Fabia.

“Ovo je trenutak Diega Sancheza. Donio sam odlučuju odluku. Tri tjedna prije borbe. Nema više JW – jedne od najboljih dvorana na svijetu, odsada idem sa jednim trenerom. Ljudi me pitaju “Šta dovraga, šta ti misliš?” ali ja ne samo da mislim, ja to osjećam. Ja ne mislim previše, mislim da nije dobro previše razmišljati. Mislim da je važno osjećati. Sve što znam je, da nisam učio. Nisam rastao kao MMA borac. Nisu me učili znanjem i informacijama, kao što treneri to rade”, razotkrio je Sanchez novinarima.

Osvrnuo se i na jednu temu, koja se pojavi dosta puta kada je u pitanju Jackson Wink dvorana, a to je da se previše pažnje posvećuje samo jednom borcu. “Ovog puta nije bilo fokusa na Diegu Sanchezu. Nije bilo prave ljubavi prema Diegu Sanchezu. Možda zato što imamo 2 borbe za pojas Jon (Jones) i Holly (Holm). Ali znate šta? Nije me briga. Ja sam Diego Sanchez. Ja sam poseban. Ja sam Hall of Famer.”

“Posljednje 3 godine treniram u stilu Bruce Leea: dođem rano i treniram sam. Svi znaju moje grappling sposobnosti – odradim nekoliko treninga grapplinga. Odradim nekoliko rundi sa mlađima i radim svoj posao u dvorani. Ali dođe vrijeme za borbu, dobio bi par treninga sa Winkeljohnom, ali nikad ne bi ništa naučio, samo ponovio ono što već znam. Sa Greg Jacksonom sam odradio jedan ili dva privatna treninga, ali nikad nije bio prave ljubavi, koju trener treba imati prema svom borcu.”

Na kraju je ipak izrazio poštovanje do sada već bivše dvorane. “Ništa osim poštovanja prema Winkeljohnu i Jacksonu. Volim te ljude. Jako sam im zahvalan. Zahvalan sam i svima partnerima, koji su mi pomogli da postanem čovjek, kakav jesam”.

Ovo svakako nije prvi primjer da je borac napustio Jackson Wink dvoranu. To su prije njega uradili i Yair Rodriguez, Kauboj Cerrone, Mike Perry, Overeem… Ova slavna dvorana svakako ne proizvodi više borce, kao što je nekada.

Share.

Leave A Reply