Edson Barboza i Islam Makhachev u pregovorima za UFC 242!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Jutros su brazilske novine Arst du MMA objavile pravu bombu. Na velikom PPV eventu u Abu Dhabiu UFC planira borbu između dva TOP 15 borca lake kategorije Islama Makhacheva i Edsona Barboze. 

Ovaj meč bi zaista bio fenomenalan, jer bi gledali jednog od najboljih hrvača u kategoriji protiv jednog od najboljih udarača ikada u lakoj kategoriji.

Islam Makhachev je u nizu 5 pobjeda, a već prije je rekao da će se boriti u Abu Dhabiu, gdje će se boriti dosta dagestanskih boraca, a vrlo vjerojatno će taj event i predvoditi prvak lake kategorije i Islamov “brat” Khabib Nurmagomedov protiv Dustina Poiriera. Ipak ovo bi za Islama bila borba karijere, jer se Makhachev još nije borio sa tako velikim imenom, kao što je Edson BarbozHookerašto je već gore napisano Islam ima 5 pobejda zaredom, a najveća je ona protiv Gleisona Tibaua, kojeg je nokautirao u minuti borbe. Zadnju borbu odradio je u Rusiji ove godine i dobio svoj prvi UFC bonus za najbolju borbu eventa. Od Makhacheva se očekuje brz skok prema vrhu, a to se može desiti već u sljedećoj borbi, ako pobjedi brazilskog udarača.

Edson Barboza nije u tako sjajnom nizu kao Islam, on ima čak 3 poraza u zadnje 4 borbe, a jedina pobjeda bila je protiv Dana Hookera. Izgubio je od Khabiba Nurmagomedova, Kevina Leea i u zadnjoj borbi protiv Justina Gaethjea. On je jedan od najboljih i najatraktivnijih udarača u UFCu, a ima već 9 bonusa u 21 UFC borbi. Ipak protiv hrvača, kao što je Islam Barboza ne prolazi najbolje, jer je poražen od Khabiba i Leea, oni su ga totalno nadhrvali. Ovo je za njega jako važna borba, jer to mora pobijediti, ako želi ostati u kombinacijama za vrh sjajne lake kategorije.

Fenomenalan okršaj bi tako trebao naći mjesto na main cardu Abu Dhabia, kojeg će vjerojatno predvoditi Nurmagomedov i Poirier. A do sada je poznata još borba između Belala Muhammada i Takashija Sata. Ovaj event će se održati u septembra!

Share.

Leave A Reply