Estrada se osvetio Rungvisaiu za prošlogodišnji poraz i vratio pojas! (Video)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sa petka na subotu rano ujutro imali smo priliku gledati zaista sjajan boksački event, kojeg je predvodio revanš jedne od najboljih borbi u 2018. godini. Za pojas super muha kategorije borili su se WBC prvak iz Tajlanda Srisaket Sor Rungvisai i Meksikanac Juan Francisco Estrada.

Ova borba nije bila dinamična kao njihova prva, no svejedno smo u njihovoj predstavi mogli uživati. A ovog puta se Estrada osvetio sada već bivšem prvaku. Rungvisai je kao i obično startao sporo, ali to smo od njega već navikli. No ovog puta je Estrada to iskoristio jako dobro, pametno je radio i bacao veći volumen udaraca kako bi dobivao rundu po rundu. I tako je Estrada dobio prve 2 runde. U trećoj je Rungvisai ipak pokazao znakove života i nekoliko puta precizno pogodio Estradu i može se reći kako je to bila prva runda, koja je mogla otići na njegovu stranu, ali mogla je i na stranu Meksikanca. Estrada je u 4. i 5. rundi opet pronašao svoj ritam i sjajnim kombinacijama i tehnikom uzeo i te 2 runde. U 6. rundi opet gledamo boljeg Rungvisaia, bar na početku 6. runde, kada nekoliko puta pogodi Estradu i činilo se kako je nanjušio krv, ali Estrada sse oporavio i opet preuzeo inicijativu u drugoj polovici runde i opet vrlo izjednačena runda, koja je mogla na obe strane. 7. i 8. runda su za Estradu bile i najbolje u cijeloj borbi, fenomenalno je radio u tijelo Rungvisaia i tehnički je to izgledalo savršeno. U 8. je nastavio udarati tajlandskog borca u tijelo, a u jednom trenutku ga je čak uzdrmao. Znalo se kako Rugvisaia može spasiti poraza samo nokaut ili eventualno nokdaun, ako bi htio izvući bar draw. Rungvisai je na to i krenuo i od 9. do 11. runde bio bolji borac, gledali smo jako dobre razmjene u tim rundama i Rungvisai je udarao jače i čak preciznije, dok je Estrada usporio. Sve te runde je Rungvisai dobio, ali nije uspio ozbiljnije ugroziti Estradu. 12. rundu ponovno Meksikanac pronalazi svoj ritam i distancu te odradi tu rundu jako pametno, bez riskiranja.

Ova borba je opet išla svih 12 rundi, ali ovog puta je Estrada to odradio zaista perfektno, bilo je uživanje gledati njegovu tehniku i brzinu. Sudci su na kraju bodovali 117-111, 115-113 i 115-113 za borca iz Meksika. Boks je ovog puta pobjedio snagu. Zaista zanimljiva borba.

Što se tiče undercarda, imali smo priliku vidjeti pravi rat u borbi za pojas između Daniela Romana i TJ Dohenya, u kojoj je Roman slavio većinskom odlukom sudaca 113-113, 116-110, 116-110. Roman je imao čak 2 nokdauna u borbi (2. i 11. runda). A od boksa se oprostio legendarni Humberto Soto porazom protiv Jessie Vargasa nokautom u 6. rundi, ali pružio je zadnji rat u svojoj karijeri.

 

 

Share.

Leave A Reply