Event iznenađenja! Smith završio karijeru Gustafssona, Rakić uništio Manuwu. Stošić i Hadžović poraženi!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Event u Stockholmu je zaista pružio nekoliko jako zanimljivih borbi, a prije svega iznenađenja. U main eventu je Smith pobjedio Gustafssona RNC gušenjem u četvrtoj rundi, a trostruki izazivač je na kraju borbe objavio kraj karijere. Aleksandar Rakić je završio Manuwu “nokautom godine”. 

Anthony Smith i Alexander Gustafsson odradili su zanimljiv meč. Smith je od početka bio agresivan borac, dok Gustafsson nije izgledao dobro, kretao se, ali Smith ga je dobro pratio. Bio je Smith i precizniji, pohađao je jače i bolje udarce, dovoljno da uzme prvu rundu. I druga runda je bila jako slična, opet je Smith bio agresivniji i nekoliko puta zaprijetio Šveđaninu. Ipak Gustafsson je na kraju runde malo uhvatio ritam. I u treću je Smith ušao bolje, no onda je izgledalo kao da je sve umorniji i Gustafsson se počeo kretati prema naprijed i prvi put nešto pokušao u borbi. Minut i nešto pred kraj runde srušio Smitha, dovoljno za uzeti prvu rundu u borbi. U četvrtoj se Smith opet vratio u ritam i krenuo presingom. Gustafsson je pokušao srušiti Smitha, ali Amerikanac je to preokrenuo i on došao do rušenja i uzeo Gustafssonu leđa. Krenuo je sa GnP, a onda uzeo vrat i Gustafsson je tapkao. Nakon borbe Gustafsson je objavio kraj  karijere i ostavio rukavice u oktagonu.

Aleksandar Rakić je došao do pobjede karijere i to spektakularnim high kickom nakon 45 sekundi protiv Jimmya Manuwe. Svakako nokaut, koji će kandidirati za najbolji ove godine. Damir Hadžović je nažalost izdominiran od strane Giagosa. Devin Clark je u tijesnoj pobjedi ipak jednoglasnom odlukom pobjedio Darka Stošića.

Makwan Amirkhani je krasnom submisijom završio Chrisa Fishgolda u drugoj rundi. Daniel Teymur je došao do prve UFC pobjede u četvrtoj borbi protiv Korejanca Joa. Sergey Khandozhko je u fenomenalnoj borbi jednoglasnom odlukom pobijedio Rostema Akmana. Frank Camacho bio je sjajan protiv Heina, uništio mu je tijelo, a onda ga završio udarcima pred kraj druge runde. Pobjednice u ženskim borbama na prelimsima su još Lina Lansberg i Bea Malecki.

Share.

Leave A Reply