INTERVJU: Milan Radaković

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ovog puta smo obavili intervju sa, MMA borcem iz Srbije, Milanom Radakovićem. Milan ima profesionalni skor 5-0-0. Veliko hvala Milanu na pristanku na intervju!

 

1. Kada i zašto ste počeli trenirati MMA? Da li je vaš brat Marko imao uticaj?
– MMA sam počeo trenirati 2014. Ja mislim Septembra, imao sam 20 godina. Pre toga sam se takmičio u amaterskom boksu gde nisam bio baš uspešan. MMA sam počeo da treniram zbog brata, on mi je bio prvi trener i ostao do dana današnjeg.

2. Član ste Ahilej akademije. Koliko ste zadovoljni uslovima u Ahileju, kao i sparing partnerima?
– U Ahileju sam prezadovoljan prvenstveno zbog glavnog trenera Ivana Đorđevića koji sa stvarno trudi oko nas, svima nam posvećuje pažnju što je i najbitnije a onda i zbog uslova koje tamo imamo. I naravno imam sjajne sparing partnere kao sto su Marko, Ilke, Vaso, Savo, Janković, Stefi, Igor, braća Bukumirić i svi amaterski borci. Ima nas puno i svi pomažu jedni drugima.

3. Prošli meč vam je bio na Karlsruher FN 3 protiv Sadikija. Koliko ste zadovoljni vašom izvedbom na tom meču, kao i samom pobjedom?
– Prosli meč sam radio u Nemačkoj organizaciji KFN protiv Irona Sadikia, mislim da sam odlično odradio meč sa moram priznati malo lakšim protivnikom, momak je tvrd sa dobrim udaračkim tehnikama ali po mom mišljenju lošim rvanjem. Pobedio sam u prvoj rundi udarcima u parteru.

4. Sledeći meč vam je 27.juna na Megdan 5 protiv Nikole Joksovića. Šta očekujete od tog meča i kakvo je vaše mišljenje o protivniku?
– 27.juna me čeka borba protiv odličnog domaćeg borca Nikole Joksovića koji ima skor 3-0. On je sjajan borac i odličan momak. Ja ću naravno dati sve od sebe da pobedim, isto tako će i on pa neka bolji borac pobedi.

5. Koji segment MMA vam najviše odgovara?
– Pa meni je stand up specijalno, ja sebe vidim kao stand up borca sa bokserskim iskustvom. Počeo sam puno da radim na kikovima, pa ćemo videti.

6. Vaše mišljenje o regionalnoj sceni? (borcima i organizacijama)
– Regionalna scena se mnogo podigla u proteklih 5 godina velikom većinom zbog boraca iz Ahileja prvenstveno Vase, naravno da su i Darko Stošić, Dušan Džakić i mnogi drugi zaslužni za to. Mislim da ćemo za par godina, bude li se nastavilo ovako, doći do ozbiljnog Svetskog nivoa.

7. Ko vam je omiljen borac u MMA?
– Moji omiljeni borci što se tiče domaćih su Marko i Ilke, oni su meni najveći uzori u sportu. Što se tiče stranih Fedor, Gustafson i Jon Jones.

8. Koji su vaši ciljevi u karijeri?
– Ja postepeno gradim sebe kao borca, za sada samo pobeda 27. juna a onda ćemo pomerati ciljeve ako uspem da pobedim.

Share.

About Author

Leave A Reply