Kauboj izdominirao Iaquintu, Brunson pobjedio Theodoroua, novi poraz Swansona!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Završio je vrlo zanimljiv UFC FN 151 u Ottawi, a bilo je zaista zanimljivih borbi. “Kauboj” Cerrone je u fenomenalnoj glavnoj borbi pobjedio Al Iaquintu! 

Imali smo priliku gledati sjajan main event, jer su Cerrone i Iaquinta pružili jako zanimljiv meč. Meč je počeo jako vrlo zanimljivo, oba su to odrađivala taktički, ipak Cerrone je vrlo brzo počeo raditi štetu na nogama Iaquinte. Imao je i Iaquinta nekoliko pogođenih udaraca, ali Kauboj je uradio više štete. U drugoj rundi se opet nastavlja rezerviran meč, ali ipak Kauboj prvi zaprijeti kickom, kada je krenuo Iaquinta na rušenje. Ipak je Iaquinta se onda čak probudio i pogodio nekoliko dobrih udaraca, a pred kraj runde je uzdrmao Cerronea, ali nije bilo dovoljno vremena za napasti. U trećoj rundi vidimo nekoliko dobrih razmjena, ali Kauboj je taj, koji sve više oštećuje nogu Iaquinte, koji ima i problema sa nosom. Pred sam kraj runde Kauboj baca Iaquintu u nokdaun direktom i krenuo je po završetak, ali došao je gong za kraj runde. Iaquinta se ipak još nije oporavio i Cerrone to odmah koristi i opet baca Ala u nokdaun front kickom, no Al je i to preživio. Do kraja runde gledamo jako dobre udarce sa obe strane, ali opet je runda otišla Kauboju. U zadnjoj rundi gledamo izjednačen okršaj, gdje opet oba pogađaju, ali opet je Cerrone uspješniji, a opet je gong spasio Iaquintu. Na kraju su sudci dali Kauboju uvjerljivu pobjedu, 2 su jednu rundu dala mu čak 10-8, a Al je dobio samo drugu rudnu. 2x 49-45 i 1x 49-46 za Cerronea. Kauboj ima sada 3 pobjede u nizu i 2-0 otkad se vratio u laku kategoriju. Velika pobjeda!

Ne tako zanimljivu borbu odradili su Derek Brunson i Elias Theodorou, ali Brunson je u ovoj borbi konačno imao taktiku, koja je odigrala bitnu ulogu. Brunson je već na početku srušio Eliasa, nije radio puno na parteru, ali imao je nešto kontrole, bio je i u full mountu, a rušio je više puta. Borba se nastavila u stojci, ali bez ozbiljnijih udaraca. U drugoj rundi gledali smo većinom gledali stojku uz nekoliko klinčeva. Publika je borcima više puta zviždala zbog neaktivnosti i zaista je bilo teško ocijeniti kome ide ta runda. Ipak u trećoj je Amrikanac opet počeo hrvati, a izveo je i sjajan slam, kojeg je Theodorou preživio. U stojci je isto Brunson izgledao preciznije i tako osigurao pobjedu. 2x 29-28, 1x 30-27 za Brunsona, koji se vratio pobjedama.

Shane Burgos došao je do pobijede karijere protiv Cub Swansona. I ova borba je otišla do odluke sudaca, a bila je zaista zanimljiva. Gledali smo pravi tehnički rat, zaista su tehnički bila oba sjajna. Swanson je bio precizniji, ali nedostajalo mu je snage u udarcu, dok je Burgos udarao jače. U trećoj rundi je Swanson počeo hrvati, ali bez prevelikog uspjeha. Na kraju je Burgos slavio podijeljenom odlukom sudaca 27-30, 29-28, 30-27. Četvrti poraz zaredom za Swansona.

Merab Dvashvili je izgrindao Katonu i uzeo sve 3 runde, svojim fenomenalnim hrvanjem. Katona jednostavno nije mogao zaustaviti rušenja. Merab dole nije bio previše aktivan, ali dovoljno da je uzeo uvjerljivu pobjedu. Jedini prekid na main cardu je odradio Walt Harris, koji je u prvoj minuti borbe nokautirao Sergeia Spivaka. Marc-Andre Barriault i Andrew Sanchez odradili su zanimljiv meč, na trenutke smo gledali pravi brawl, ali Sanchez je ipak hrvanjem uzeo zadnju, odlučujuću rundu i pobjedio jednoglasnom odlukom 29-28.

U prelimsima Macy Chiasson je završila Sarah Moras u drugoj rundi tehničkim nokautom GnP udarcima. Vince Morales pobjedio je Aiemanna Zahabia jednoglasnom odlukom sudaca, a na isti način je Taleb pobijedio Prepoleca. Matt Sayles je u trećoj rundi završio Kyle Nelsona submisijom u vrlo zanimljivoj borbi. Juan Adams totalno je razočarao i izgubio od Arjana Bhullara. Cole Smith i Mitch Gagnon odradili su fenomenalnu borbu, a Smith je pobjedio jednoglasnom odlukom sudaca, iako je u trećoj rundi preživio nemoguće..

Share.

Leave A Reply