Noćas će se u Odžacima održati fenomenalni SBC 21!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Večeras, sa početkom u 20h, održaće se veliki MMA event u Odžacima (SBC21). Na fight cardu, koji je jedan od najboljih cardova ikad u regionu, na njemu se nalazi 9 borbi. Glavna borba večeri je borba za šampionski pojas SBC organizacije u kategoriji -93kg izmedju Igora Pokrajca i Maiquel Falcaoa. Snimak se može gledati u 22 časa na O2 TV! 

Večeras, sa početkom u 20h, održaće se veliki MMA event u Odžacima (SBC21). Na fight cardu, koji je jedan od najboljih cardova ikad u regionu, na njemu se nalazi 9 borbi. Glavna borba večeri je borba za šampionski pojas SBC organizacije u kategoriji -93kg izmedju Igora Pokrajca i Maiquel Falcaoa
Prvi meč na cardu je duel dva mlada regionalna borca, u welter kategoriji, Predraga Bogdanovića (1-0) i Luke Sumića (2-1). Predragu će ovo biti drugi profi meč u karijeri i on predstavlja FFT. On je veliki potencijal regionalne scene. Glavna strana su mu parterne tehnike, ali i u ostalim segmentima napreduje jako brzo. Na drugoj strani će se naći Luka Sumić, koji je takođe mlad i perspektivan borac. Osvajač je brojnih medalja u greplingu, a dolazi iz kluba Mursa iz Osijeka.
Druga borba na cardu je duel u -66kg kategoriji između Dušana Salkanovića (5-5) i Mirka Jovanovića (0-9). Jovanović je u ovaj meč upao par dana pred event, sa obzirom da je prvobitni protivnik za Salkanovića prebačen u borbu sa Limpom. Salkanović je već veoma poznat u regionalnoj MMA sceni. Ovo će mu biti šesti mec na SBC organizaciji. Jovanović je mladi borac koji predstavlja kikboks klub Ognjeni Vuk iz Bača.
Treći meč na ovom eventu će se održati u welter kategoriji izmedju Nemanje Kovača (8-3) i Slavoljuba Mitića (5-1-1). Nemanja Kovač je bivši SBC šampion u lakoj kategoriji. On je borac FFT. Protiv njega će biti Mitke, borac iz Novog Sada. On je bivši dzudista i u profi skoru u MMA ima samo jedan poraz i to protiv, od skorašnjeg UFC borca, Alexa Leka na SBC19 eventu.
Četvrta borba će biti, internacionalni duel u srednjoj kategoriji, između Nebojše Mršića (1-3) i Gian Siqueire (16-4). Nebojša je član tima MMA Shogun iz Bačke Palanke. On je juniorski prvak Vojvodine u kikboksu, kao i osvajač nekoliko medalja u amaterskom državnom MMA. Na drugoj strani će biti mnogo iskusniji borac iz Brazila, Gian Siqueira. Član je Astra tima. Nastupao je sirom svijeta i prvi put se želi dokazat i u Srbiji i SBC organizaciji.
Peti meč je duel dva borca iz Srbije, u lakoj kategoriji. To je duel između Ognjena Salatića (7-4) i Danijela Kokore (17-15). Ognjen Salatic je velika nada FFT i regionalnog MMA. Osvajač je državnog prvenstva u Luta livre. Odradio je meceve u SFL organizaciji. Protiv njega će biti iskusni i prekaljeni borac iz Srbije Danijel Kokora. On ima 32 profesionalne borbe i u ovom meču juri 18tu profesionalnu pobjedu.
U šestom meču snage će odmjeriti Miro Jurković (6-0) i Neto Fernandes Jr. (4-0). Miro je borac iz Sombora sa velikim iskustvom u rvanju i amaterskom MMA. Uspio je napravit zavidan profi skor, izmedju ostalog i odradio borbu i pobjedio u Cage Warriors. Protivnik mu je borac iz Brazila sa profi skorom bez poraza. Nakon svih mečeva u svojoj zemlji, prihvatio je poziv da se oproba i u SBC, protiv kvalitetnog protivnika kakav je Miro.
Sedmi meč je duel izmedju Slobodana Maksimovića (14-5-1) i Benedita Silve (9-6). Limp Maksimović je poznato ime srpskog MMA i veliko pojačanje SBC organizacije. Nastupao je u SAD, Rusiji, Svajcarskoj i tako dalje i time stekao veliko ime i iskustvo. Benedito je kao što smo već rekli trebao raditi sa Salkanovićem, ali je par dana pred event pristao da uskoči u meč sa Limpom u tezoj kategoriji od njegove matične. On je iskusan borac i zeli da se dokaže na internacionalnoj sceni.
Co-main event je prvi meč za pojas i to u lakoj kategoriji, između šampiona Tortora Loureira (7-0-1) i izazivača Stefana Zvijera (9-1). Predstavnik legendarnog Chute Boxe tima iz Brazila, Jackson Loureiro “Tortora”, spreman je da još jednom predje zaista dug put kako bi svoju impresivnu dosadašnju karijeru krunisao jos jednom velikom pobedom i tako odbranio svoj prestižni SBC šampionski pojas koji je osvojio u Novom Sadu. Predstavnik T’n’T GYMa iz Slovenije, izazivač, srpski borac, Stefan Zvijer, spreman je za nastavak pobedničkog niza, i za svoj debi na SBC! Dobio je u debiju za SBC šansu za napad na pojas i potrudiće se da ga i osvoji.
Glavni meč večeri je prava poslastica za sve MMA fanove. Dvije legende će se boriti za upražnjeno mjesto SBC šampiona u polu-teškoj kategoriji. Te dvije legende su: Igor Pokrajac (28-13) I Maiquel Falcao (39-15). Jedan od najuspešnijih hrvatskih boraca, Igor Pokrajac je željan nove velike borbe i povratku na pobedničke staze, i Serbian Battle Championship je izabrao kao mesto za slavni povratak. Igor iza sebe ima 13 UFC nastupa i to sa velikim imenima je odradjivao mečeve. Falkao je osvajač Bellatorovog gran prix pojasa u srednjoj, takodje i bivsi borac mnogih velikih organizacija (UFC, M-1, KSW…). Sa 54 profesionalnih duela iza sebe, reč je o jednom od najiskusnijih boraca koje smo imali priliku da gledamo u SBC heksagonu.

Share.

About Author

Leave A Reply