Objavljena prva borba za Kopenhagen! Gunnar Nelson protiv legendarnog “Pitbulla”.

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

UFC krajem septembra po prvi put planira odlazak u Dansku i to u njihov glavni grad – Kopenhagen. Danas je objavljena i prva borba za ovaj card, a ona bi svoje mjesto trebala naći na glavnom programu. 

Poznati Islanđanin Gunnar Nelson (17-4, UFC 8-4), koji je bivši sparing partner Conora McGregora se vraća na ovom eventu, gdje će imati ogromnu podršku publike protiv brazilske legende i bivšeg izazivača Thiaga “Pitbull” Alvesa (23-14, UFC 15-11). Borba će se naravno održati u velter kategoriji.

Od Gunnara Nelsona očekivalo se puno više u UFCu, jer to je sjajni grappler, koji je u UFC startao sa 4 pobjede. Ali nakon toga su krenuli usponi i padovi, od tada je upisao 4 pobjede i 4 poraza. U zadnje 3 borbe ima jednu pobjedu i 2 poraza. Ove godine je izgubio od Leona Edwardsa podijeljenom odlukom sudaca u Londonu. Prije toga je submisijom pobijedio Alexa Oliveiru, a u main eventu UFC u Škotskoj 2017. godine bio je brutalno nokautiran u prvoj rundi od strane Santiaga Ponzinibbia. Ovo je za njega jako važna borba, ako želi dokazati, da još uvijek ima dovoljno toga, da bi nešto uradio u UFC, ipak ima još uvijek samo 30 godina.

Thiago Alves je svakako legenda i bivši izazivač, koji se za pojas borio protiv GSPa, ali bio poražen. Najveći niz je imao između 2006. i 2008. godine, kada je zaredao čak 7 pobjeda, uključujući one protiv Matta Hughesa, Kara Parisyana i Josha Koscheka. Nakon tog niza dobio je  već spomenuti title shot protiv GSPa. Od borbe protiv GSPa pa do danas pobjedio je 6 borbi, dok je bio poražen u 9. U zadnje 4 borbe ima samo jednu pobjedu i to kontroverznu protiv Maxa Griffina podijeljenom odlukom. Izgubio je od Curtisa Millendera, Alexeya Kunchenka i Laureana Staropolija. U zadnjih 7 borbi mu je omjer 2-5. On ima 35 godina, ali je već dugo tu i ne bi čudilo da ukoliko izgubi ovu borbu ode u mirovinu. Ali ipak ovo mu je velika prilika pobjediti Gunnara Nelsona. Alves je jedan od najboljih udarača ikad u velter kategoriji, ali je vrlo kompletan.

Svakako jako zanimljiv match up, a poraženi borac će biti u velikim problemima, dok će pobjednik i dalje moći gledati prema TOP 10. Prva borba za UFC Kopenhagen izgleda jako dobro, a radujemo se ostatku carda!

Share.

Leave A Reply