PFL 14: Delija i Ishii pobijedili. Sordi brutalno isprebijao Vinnya, Tiller izveo remek-djelo!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Održan je fenomenalan PFL event, treći ove godine, a prvo kolo za teškaše i poluteškaše. Vidjeli smo nekoliko sjajnih borbi i sjajnih poteza. Najvažnije za nas je što su pobjedili Ante Delija i Satoshi Ishii.

Ante Delija je bio na rasporedu druga borba na undercardu, a borio se protiv Carla Seumanutafa. Seumanutafa je borbu otvorio low kickovima, ali brzo je Delija sjajnom kombinacijom malo uzdrmao Samoanca i onda rušio. Delija je čitavu prvu rundu radio sjajan GnP, ali nije mogao završiti borbe. U drugoj rundi opet je brzo dolazilo rušenje, ali malo pasivniji GnP nego u prvoj rundi, ali i dalje je Ante to radio jako dobro. U trećoj rundi smo većinom gledali klinč, Ante je upitio nekoliko dobrih udaraca i iz klinča i bilo je jasno da će sudci njemu dodijeliti pobjedu jednoglasno. Jedan sudac je dao 30-27, a 2 sudca su Deliji dala prvu rundu 10-8, pa je njihovo bodovanje izgledalo 30-26.
Satoshi Ishii ipak je imao više problema nego timski kolega Ante Delija. Njegov protivnik Zeke Tuinei-Wily bio je potpuni anonimac, ali pokazao je da je vrlo čvrst i opasan borac. Od početka je Ishii išao na rušenja, 2 su mu čak uspjela, ali Wily bi se odmah digao na noge. U stojci je Amerikanac pogađao više i jače, Ishii je izgledao loše, ali pred kraj runde ga je uzdrmao, no ništa više. Zanimljiva runda, koja je vjerojatno otišla na stranu Wilya. U drugoj rundi gledali smo fenomenalan okršaj na nogama, gdje su oba imala svojih trenutaka i publika je uživala u toj rundi. Ali opet je Ishii malo pred kraj uzdrmao protivnika i zato je vrlo izjednačena runda, ipak vjerojatno otišla njemu. Činilo se kako će treća runda odlučivati. U njoj je Ishii konačno došao do rušenja i to priveo kraju bez problema. Ali pitanje je bilo kako su sudci bodovali drugu rundu. Dva su je dala Ishiiu i bodvala 29-28 za njega, dok je treći dao pobjedu Wiliyu sa 29-28. Podijeljena sudačka odluka i pobjeda za Ishiia, te 3 boda u prvom kolu.

U main eventu Emiliano Sordi bio je veliki outsider protiv Vinnya Magalhaesa, ali priredio je jedno od najvećih iznenađenja u ovoj godini. Odmah na početku se vidjelo da Sordi ipak nije toliko lošiji borac, kao što su kladionice postavile kvote. Već u prvih 30 sekundi je bacio bivšeg UFC borca i prošlogodišnjeg PFL finalista u nokdaun. Akciju je nastavio u stand-upu, gdje je Vinnya čitavu rundu pogađao, dok je ovaj bio leđima uz žicu. Vinny je pokušavao vraćati ili borbu preseliti na parter, ali bezuspješno. Ipak Brazilac je pokazao koliko je tvrd, primio je prave bombe. Sordi je nastavio sa presingom i udarcima i u drugoj rundi. Vinny je i dalje pokušavao izvući neku polugu, ali Sordi se vrhunski branio i nastavljao serijama. Nekoliko puta je stvarno fenomenalno pogodio Magalhaesa i Dan Miragliotta je uskočio. Neki kažu da je prerano prekinuo borbu, ali jednostavno spasio je Brazilca još više batina. Fenomenalni Sordi uzima 5 bodova nakon velikog iznenađenja i sada će sigurno biti jedan od favorita za osvajanje glavne nagrade.

Teška kategorija:
Kelvinu Tilleru je uspio najljepši potez ovog eventa. On se u borbi velikih teškaša borio protiv talentiranog i neporaženog Muhammeda De’Reesea. De’Reese je borbu otvorio bolje, pogodio nekoliko dobrih udaraca i došao u klinč, odakle je rušio Tillera i došao u gornju poziciju. Ipak Tiller je sa donje pozicije uhvatio kimuru i onda izveo pravo remek dijelo u stilu Franka Mira, preokrenuo je poziciju i dalje držao kimuru, koja jednostavno bila prejaka i De’Reese je tapkao za prvi poraz u karijeri. Fenomenalan finiš Tillera.
Denis Goltsov je pokazao zašto je prvi favorit u turniru teške kategorije. Nakon samo 2 minute borbe je sjajno nokautirao iskusnog hrvača Jareda Rosholta, koji isto važi za jednog od favorita ove sezone.
Ali Isaev ostao je neporažen i nakon debiju u PFLu. Dagestanski teškaš je hrvanjem izdominirao Valdrina Istrefia. Rušio ga je čak 8 puta, a sudci su mu jednoglasno dodijelili pobjedu.
2 bivša UFC borca Francimar Barroso i Alex Nicholson pružili su zabavnu borbu, iako su se oba borca jako brzo istrošila, gledali smo zanimljiv meč, a na kraju je podijeljenom odlukom sudaca pobijedio Brazilac.
Kao što smo rekli pobjedili su još Ante Delija i Satoshi Ishii. Na tablici je su u vodstvu zajedno Denis Goltsov i Kelvin Tiller sa 6 bodova, sjajnim finišima u prvoj rundi i skoro su već osigurali PlayOff. Delija, Isaev, Ishii i Barroso dobili su 3 boda.

Poluteška kategorija:
Viktor Nemkov, ponajbolji ruski poluteškaš i jedan od favorita ove sezone PFLa u toj kategoriji je slavio protiv jako opasnog Rakima Clevelanda jednoglasnom odlukom sudaca.
Ronny Markes je u drugoj rundi GnP udarcima sa leđa nokautirao neiskusnog Sigi Pesalelija, ali on nije dobio bodove, jer je pao na vagi. Pesaleli je unatoč porazu odnio 3 boda.
Glavni favorit Rashid Yusupov je pobjedio svog sunarodnjaka Mikhalia Mokhnatkina u ne previše zanimljivoj borbi.
Maxim Grishin je iznenadio jednog od favorita turnira, bivšeg UFC borca i neporaženog Jordana Johnsona. Ali u toj borbi je iznenadila i odluka sudaca, jer činilo se, kako je Johnson u prve 2 runde napravio dovoljno za pobjedu, dok je treća zbog nokdauna otišla Grishinu 30 sekundi prije kraja. Ipak sudci su drugačijeg mišljenja i dali su pobjedu ruskom borcu.
Bozigit Ataev je sjajno završio Dana Spohna u njihovom revanšu iz prošle godine, kada ga je Spohn u trećoj rundi nokautirao nekoliko sekundi prije kraja borbe. Agaev je sad ipak uzvratio sjajnim nokautom već u prvoj rundi.
Agaev tako predvodi tablicu sa 6 bodova, dok pobjednik main eventa Emiliano Sordi ima 5. Nemkov, Grishin, Yusupov i Pesaleli uzeli su 3 boda.

Share.

Leave A Reply