UFC 237: Andrade nova prvakinja, Aldo i Silva poraženi!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Zanimljiv event je iza nas u Brazilu, a dobili smo novu prvakinju ženske slamka kategorije. To je naravno Jessica Andrade! Brazilske legende su poražene! 

Jessica Andrade i Rose Namajunas odradile su zaista sjajnu borbu. Rose je počela borbu jako dobro, gađala je Brazilku sa direktima i brzo joj napravila štetu. Andrade nakon toga dolazi do 2 rušenja, ali Rose se brzo vraća na noge. Andrade je bacila nekoliko low kickova do kraja runde, ali Rose je tehnički izgledala zaista sjajno. U drugoj rundi Rose i dalje sjajno pogađa, ali Andrade sve to prima i još uvijek radi sjajan presing. Nakon toga dođe do jednog klinča, u kojem Andrade pokušava rušiti. Rose je uhvatila kimuru, ali u tom trenutku je Andrade diže u zrak i brutalno zakucava u pod, nakon čega je Rose zaspala. Andrade je bacila još 2-3 udarca, dok Goddard nije uskočio i prekinuo borbu. Andrade konačno ima pojas!

Co-main event je ponudio legendarnog Andersona Silvu protiv Jareda Cannoniera. Cannonier je Silvi odmah nametnuo presing i radio low kickovima. Prošlo je više od minute, kada je Silva prvi put nešto pokušao, bacio je opasan switch kick, ali nije uspio čisto pogoditi. Ipak nakon toga Cannonier sjajno pogađa Silvu uz žicu sa 2 sjajna krošeja. Silva je ipak progutao to, ali Cannonier je izgledao sve bolje. U zadnjoj minuti prve runde Amerikanac baca zaista snažan low kick i Silva završi na podu u bolovima, nakon čega se borba zaustavi i Cannonier je pobjeido Silvu tehničkim nokautom. Silva je ozlijedio koljeno na desnoj nozi. Brazilska publika je ipak na kraju glavna tema, zbog vrlo nekulturnog zviždanja Cannonieru.

Alexander Volkanovski i Jose Aldo ipak nisu odradili borbu, koja se od njih očekivala. Ali Volkanovski je jednostavno bio sjajan, jer je čitavu borbu držao isti tempo i presing, na kojeg Aldo nije pronalazio odgovora. Tempo Volkanovskog je bio zaista previše, bacao je dosta low kickova i sjajno radio iz klinča. Na kraju je Volkanovski uzeo odluku sudaca rezultatom 3x 30-27,što dovoljno govori, jer Aldu niko nikad nije uzeo 3 runde. Makedonac, australske putovnice je u Brazilu pobijedio domaću legendu.

Laureano Staropoli bio je zaista sjajan protiv još jednog bivšeg brazilskog izazivača Thiaga Alvesa. Staropoli je bio zaista jako dobar, taktički je odradio sjajan meč protiv Alvesa, koji je imao nekoliko dobrih poteza, ali nije ozbiljnije zaprijetio Argentincu, koji se sjajno kretao. Na kraju su suci jednoglasno pobjedu dali Staropoliju. Main card otvorila je borba Irene Aldane i Bethe Correie. One su odradile sjajnu borbu punu razmjena i dobrih udaraca, u kojoj je Aldana bila tehnički superiorna, ali Correia je bacala jače udarce. Bila bi to jako teška odluka za sudce, ali do odluke ipak nije otišlo. Correia je u trećoj rundi pokušala rušenjem, ali bila je već umorna i bio je to očajnički pokušaj. Aldana je obranila i uhvatila armbar i činilo se kako je ozljeidila Brazilku, koja je tapkala.

U prelimsima je Ryan Spann brutalno nokautirao legendarnog Antonia Nogueiru u prvoj rundi. Thiago Moises i Kurt Holobaugh odradili su jako dobar meč, u kojem je na kraju slavio Brazilac Moises odlukom sudaca. Warlley Alves bio je fenomenalan protiv Sergia Moraesa, kojeg je na nogama totalno izdominirao, prije svega low kickovima, a na kraju ga je u trećoj rundi sjajno nokautirao aprekatom. BJ Penn je prvu runduvprotiv Guide odradio jako dobro, sjajno je boksao i pogađao više udaraca i tu rundu je dobio. Ipak nakon toga je usporio i Guida je počeo kontrolirati borbu i tako dobio zadnje 2 runde bez većih problema, a sudci su mu jednu rundu dali i 10-8. Pobjednici prelimsa su još Luana Carolina, koja je bila sjajna protiv Priscilie Cachoeire, Raoni Barcelos je pobjedio u dobroj borbi protiv Carlosa Huachina, dok je Viviane Araujo brutalno nokautirala Talitu Bernardo početkom 3. runde.

Share.

Leave A Reply