UFC FN 151: RDA završio Leea, fenomenalne borbe i brutalni finiši!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Fenomenalan FN event je jutros održan u Rochesteru, a imali smo priliku gledati zaista sjajne borbe i fenomenalne prekide. Dos Anjos je pobjedio Kevina Leea, a općenito je bila to vrlo dobra priredba za Brazilce! 

Rafael Dos Anjos i Kevin Lee odradili su pravu grindersku borbu u main eventu ove priredbe, a na kraju se bivši prvak lake kategorije RDA vratio pobjedama! Kevin Lee je borbu počeo u jako visokom tempu, vrlo je krenuo agresivno i brzo srušio Brazilca, ali nije ga mogao predugo zadržati na podu. U stojci su počeli na kratko razmjenjivati udarce, a RDA je više pogađao, pa je Lee opet išao u klinč. Iz tog klinča je Lee pokušao rušenje, ali Brazilac se branio jako dobro. Nakon što se RDA odvojio od klinča, Lee je uhvatio bolji ritam i pogodio sa nekoliko koljena i dobro je radio, no RDA je onda iznenadio rušenjem na kraju runde i imao je nešto kontrole. Jako izjednačena runda, ali Lee je već izgledao umorno. U drugoj rundi je opet Lee odmah ušao u rušenje i čak je uspio, ali RDA je držao giljotinu i uspio se odmah vratiti na noge. Činilo se kako je nakon toga čak malo uzdrmao Leea high kickom, a onda došao do rušenja, ali opet nije uspio zadržati borbu na parteru. Lee je odradio seriju uz žicu i opet se spustio u rušenje, no nije imao snage više završiti te pokušaje. Opet jako izjednačena runda, ali RDA je bio puno svježiji. U trećoj je RDA počeo preuzimati kontrolu, prvi je došao do rušenja u toj rundi i imao je side kontrolu, ali Lee se opet izvukao, da bi onda opet završio na leđima. Lee je minutu prije kraja došao do prvog rušenja u trećoj rundi, nakon toga je upisao još 2, ali nije uradio ništa značajno, čak je RDA opet imao gornju kontrolu. Čista runda za Brazilca. RDA je u četvrtoj na početku na nogama pogodio nekoliko dobrih udaraca, a onda i sjajan low kick. Lee je pokušavao rušiti, ali nikako mu nije uspjelo. 2 minute prije kraja rudne je pokušao očajnički i to mu se nije isplatilo, jer je RDA uzeo mu leđa i onda došao u full mount, odakle je počeo raditi na ručnom trokutu, prešao je u side i imao duboki zahvat, na kojeg je Lee tapkao. Kakva pobjeda za Brazilca nakon 2 poraza!

U sunaslovnoj borbi večeri vidjeli smo jedini brazilski poraz na ovom eventu, a za njega je odgovoran Antonio Carlos Junior, koji je izgubio od Iana Heinischa. Carlos Junior je čak dobro otvorio borbu, cijelu prvu rundu je rušio Heinischa i bio mu na leđima, jednostavno mu nije davao odmora, ali Heinisch je dobro branio neugodne pozicije. I u drugoj rundi je Brazilac nastavio istim tempom, rušio je Heinischa, ali na parteru nije previše radio. Heinisch je onda okrenuo poziciju i došao na Carlosa i krenuo sa jakim GnP. Radio je jako pametno, napravio dovoljnu štetu i ukrao rundu. U trećoj smo vidjeli puno preokreta na parteru, ali Heinisch je imao više kontrole i radio veću štetu. Na kraju je Amerikanac pobjedio 29-28 jednoglasnom odlukom sudaca.
Felicia Spencer je iznenadila pobjedom protiv Megan Anderson, tako što je iskoristila mane Anderson i odmah je srušila, brzo došla na leđa i nakon 3 minute je završila RNC gušenjem.
Derrick Krantz je počeo borbu protiv Luquea jako dobro i čak ga uzdrmao, ali kod pokušaja gušenja se umorio i Luque se vratio na noge. Borba ipak nije trajala još dugo, jer je Luque brzo nokautirao Krantza i ipak očekivano pobijedio, ali bio je u manjim problemima.
Charles Olivera pokazao je kako napreduje iz borbe u borbu i bio zaista fenomenalan protiv Nika Lentza. Sjajno je radio na nogama, pogađao je vrlo atraktivne udarce i malo uzdrmao Amerikanca već u prvoj rundi, gdje je imao i nešto kontrole na parteru. U drugoj rundi je Lentz bio taj, koji se našao u gornjoj poziciji, ali nije puno radio. Nakon što su se vratili na noge Lentz je pokušao middle kickom, ali Oliveira je to uhvatio i bacio desnicu na bradu, Lentz je bio u nokdaunu i nakon što je Oliveira bacio još nekoliko udaraca, bilo je kraj.
Davi Ramos je na početku main carda u sjajnoj borbi pobjedio Austina Hubbarda jednoglasnom odlukom sudaca 3x 30-27, ali bio je to vrlo zanimljiv meč.

U prelimsima smo gledali sjajne borbe i fenomenalne finiše.
Sijara Eubanks i Aspen Ladd pružile su nevjerojatan meč, zaista jako izjednačene prva i treća runda, dok je druga trebala pripasti Ladd sa 10-8 sigurno. Ipak u prvoj i trećoj gledali smo ravnopravnu borbu punu dobrih razmjena i sjajnog grapplinga. Na kraju su svi sudci dali pobjedu Ladd.
Desmond Green je odradio jako dobru borbu protiv debitanta Charlesa Jourdaina, a na kraju je njegovo hrvanje ipak presudilo za pobjedu odlukom sudaca.
Atraktivni prvak SBC promocije Michel “Demolidor” Perreira je brutalno nokautirao britansku nadu Danny Robertsa u prvoj rundi.
Grant Dawson je hrvanjem uspio pobijediti TUF osvajača Trizana RNC gušenjem u drugoj rundi.
Ed Herman je nokautirao Patricka Cumminsa u prvoj rundi koljenom i udarcima, Zach Cummings je u trećoj rundi nakon što je Gilesa prvo bacio u nokdaun u trećoj rundi giljotinom završio borbu. Julio Arce je brutalno nokautirao Juliana Erosu fenomenalnim high kickom.

Share.

Leave A Reply