UFC potpisao veliku teškašku nadu, koju je porazio samo Mirko Filipović!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Amir Aliakbari je novi UFC borac u teškoj kategoriji, što je otkrio na njegovoj presici, a prenijeo je Instagram profil iranskog MMA – mmatv.ir! 

Amir Aliakbari je bio svjetski prvak u hrvanju grčko-rimskog stila 2010. godine. 5 godina nakon toga odlučio je preći u MMA, gdje se odmah dokazao kao velika nada, jer se već od početka karijere bori sa ozbiljnim protivnicima. Nakon što je pobijedio prve 2 MMA borbe, dobio je poziv za veliki teškaški turnir u Japanu, organizacije RIZIN. U prvom kolu tog turnira je pobijedio Joao Almeidu prekidom u prvoj rundi. Već u drugom kolu došao mu je legendarni Heath Herring, kojeg je pobijedio jednoglasnom odlukom sudaca. U polufinalu se borio protiv još jednog talenta, Valentina Moldavskog i porazio ga podijeljenom odlukom sudaca. Ipak u finalu je naišao na legendarnog Mirka “Cro Cop” Filipovića, koji ga je brutalno nokautirao u prvoj rundi.

Nakon tog poraza Aliakbari je nastavio sa pobjedama. Redom je pobjeđivao Geronima Dos Santosa, Tylera Kinga, Denisa Smoldareva, Daniela Omielanczuka i Sheltona Gravesa. To su sve vrlo dobra imena i borci respektabilnog skora, a Aliakbari je 4 od tih 5 borbi završio nokautom, sve u prvoj rundi.

Aliakbari je perspektivan teškaš, koji će svojim hrvanjem pretiti TOP 10 teškašima UFCa. Naravno u tako lošoj teški kategoriji UFCa, Aliakbari može napraviti i više nego ući u TOP 10, ali sve će to doći s vremenom, očekujemo vijesti gdje i protiv koga će Iranac odrediti debi u UFC.

Share.

Leave A Reply