Urijah Faber vraća se u Sacramentu protiv Rickya Simona!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Urijah Faber već je najavio povratak iz mirovine u svom rodnom gradu Sacramentu, a danas je objavljen njegov protivnik, a to bi trebao biti talentovani Ricky Simon. 

UFC Fight Night event u Sacramentu održati će se 13. jula, card izgleda jako dobro, a još uvijek nije poznata glavna borba. Očekivalo se da će u njoj nastupiti Faber, ali ipak se čini da UFC neće MMA veterana, bivšeg WEC prvaka i četverostrukog UFC izazivača bacati odmah u borbu na 5 rundi. Za main event ćemo morati još malo pričekati, no očekuje se da se to objavi uskoro, jer je fight card gotovo kompletiran. Svakako za našu publiku najzanimljivijia je borba Mirsada Bektića protiv Josha Emmetta.

Urijah Faber (34-10) zadnju borbu je odradio krajem 2016. godine, kada se baš u Sacramentu oprostio pobjedom protiv Brad Picketta. Prije toga imao je 2 poraza, protiv Dominicka Cruza u borbi za pojas i protiv Jimmie Rivere. Faber je bio najuvjerljiviji WEC prvak, dok je ta organizacija postojala, imao je 5 odbrana pojasa, kojeg mu je onda oduzeo Mike Brown, koji ga je pobjedio i u revanšu. Faber se je u WEC borio u perolakoj kategoriji, borio se i protiv legendarnog Jose Alda, ali izgubio u fenomenalnoj borbi. Prije svega je poznato njegovo rivalstvo sa Dominickom Cruzom, sa kojim je odradio trilogiju, a Cruz je bio uspješniji sa 2 pobjede. Faber je u karijeri gubio samo od najboljih boraca, kao što su Dominick Cruz (2x), Renan Barao (2x), Mike Brown (2x) i Jose Aldo. Faber je poznat kao jedan od najboljih hrvača u MMA sportu ikada. Ali sada se vraća nakon gotovo 3 godine i vidjet ćemo u kakvoj je formi sa 40 godina.

Ricky Simon (15-1) je publici manje poznato ime, ali to je jako talentiran borac, koji je od Fabera mlađi čak 14 godina. U UFC je neporažen u 3 borbe. A vlasnik je jednog od najkontroverznijih prekida u UFC, kada je u debiju pobjedio Meraba Dvalishvilia, iako je gubio borbu do zadnje sekunde, je pred sam kraj borbe zgrabio Gruzijca u čvrstu giljotinu, ali čuo se završni gong i činilo se kako je Simon izgubio debi. Ipak Merab se nije uspio odazvati na vrijeme, izgledalo je kao da ga je Simon giljotinom uspavao i pobjeda je otišla Simonu tehničkom submisijom. Ipak u druge 2 borbe Simon je pokazao talenat i prvo pobjedio Montela Jacksona, a onda i legendarnog grapplera Rani Yahyu u sjajnoj borbi. UFC mu je odlučio sada pokloniti borbu protiv legendarnog Fabera, a Simon je to prihvatio.

Ovo je svakako jako zanimljiva borba, jako ozbiljan ispit za Fabera, ali i velika prilika za Simona, koji može na svoj skor upisati pobjedu protiv legende ovog sporta. Borba će se održati u bantamu. Ja

Share.

Leave A Reply